ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πρώτα από όλα να συστηθούμε.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Πέρασα με Πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή και αποφοίτησα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Εκπαιδεύτηκα στην Οφθαλμολογία στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. (Διευθυντής ο Καθηγητής κ. Ν.Στάγκος)
Τελείωσα την διδακτορική μου διατριβή με άριστα και ορκίστηκα Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. (Επιβλέπων Καθηγητής Ν.Στάγκος)
Από τον Μάρτιο του 2003 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 υπηρέτησα ως επιστημονικός συνεργάτης στην Τράπεζα Οφθαλμών και στο Τμήμα Κερατοειδή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Στο διάστημα αυτό εκπαιδεύτηκα από τον Καθηγητή κ. Ν.Γεωργιάδη στην θεραπευτική και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του κερατοειδή, στην λήψη και την παρασκευή των μοσχευμάτων κερατοειδή, στις μεταμοσχεύσεις κερατοειδή, στις μεταμοσχεύσεις αμνιακής μεμβράνης και επιπεφυκότα καθώς και στην μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων (stem cells).
Συνέχισα την μετεκπαίδευση μου στον κερατοειδή και την διαθλαστική χειρουργική στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική της Μαδρίτης με τους καθηγητές Οφθαλμολογίας Julian Garcia Feijoo (University Complutense of Madrid) και Miguel A. Teus (University of Alkala,Madrid),
Μετεκπαιδεύτηκα στην Αγγλία για δύο χρόνια στην χειρουργική του κερατοειδή και των μεταμοσχεύσεων, του καταρράκτη και των σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών του γλαυκώματος
Τον Νοέμβριο του 2019 επισκέφτηκα το Νοσοκομείο Hospital Ophthalmic Jules-Gonin στην Ελβετία για την μετεκπαίδευση μου στην εφαρμογή νέων χειρουργικών τεχνολογιών και μεθόδων στον κερατοειδή δίπλα στον Καθηγητή Οφθαλμολογίας κ. Γ.Κυμιωνή. 11.2018.